2 juni 2010

Mustaschresan dag 1

Jag har blivit sjuk så jag har inte orkat skriva nåt sen vi kom hem. Jag har en blåsa på tungan, känner mig tjock i halsen och har en infernalisk huvudvärk. 

En sak har jag lärt mig om Amsterdam de här dagarna: håll dig ur vägen för alla cyklister. Amsterdamborna är så stolta över sin högt ansedda cykelstad att de verkar ha tagit bort alla regler för cyklisterna. De kör som tokiga och plingar med sina ringklockor konstant. Det spelar ingen roll om det är grönt ljus för dig som gångtrafikant, cyklisterna blir skitirriterade om du är i vägen i vilket fall. 

I övrigt var vädret 5 grader för kallt och vi gjorde av med alldeles för mycket pengar, men annars har vi haft det hur fint som helst.

Vi har tagit 849 bilder. Jag ska försöka välja ut ett litet urval av alla dessa men för att det ska bli lite lättare tar jag en dag i taget. Här kommer alltså lite bilder från dag 1, då vi möttes upp på centralstationen av en kompis till Kvist som bor i Amsterdam sedan 5 år tillbaka. Han guidade oss runt i stan.


Dagen började med en Long drink på Kastrup.

Väl framme tog vi en öl/cider/kaffe på The Grasshopper.


Gräshoppan satt i taket.

Mustaschgänget.

Sen gick vi vidare till det här stället som låg på Leidesplein. Den här lappen satt på toaletten.Sen köpte Kvist en likadan jacka som Jonas. På H&M.

Vi tog en fika på ett fik som såg mycket bättre ut än vad det var.

Vi hittade ett färgglatt hus.


Palatset byggdes om på de Dam.

Sen satt vi ett tag på det här mattstället som hette Lost in Amsterdam.


En katt springer i trappan.

Ett fint litet snett och vint hus.


3 kommentarer:

Jennie sa...

gillar mustaschgänget. & gillar din nya blogg. bilder är nice!

Henrik sa...

"Long island icetea" började resan med =) Mums!

Kristin sa...

Så kanske det heter ja.