5 april 2012

Blö

En dum sak jag ska berätta om är att jag gick tillbaka till restaurangen vi var på i fredags för att prata med ägaren om min sönderrivna klänning. Hon var JÄTTEOTREVLIG! Hon var inte bara nedlåtande mot mig, utan även mot sin personal. Jag blev helt förstummad. Slutsatsen blev iallafall att hon skulle kolla upp ifall hon var ersättningsskyldig och sedan höra av sig till mig dagen efter, men hon trodde inte det, eftersom skruvarna på stolarna ingick i deras normala inredning. Hon hade dessutom aldrig hört talas om att något liknande skulle ha hänt under de 1,5 år som hon haft restaurangen, trots att jag sa att servitören jag hade pratat med inte hade verkat ett dugg förvånad över händelsen. Han sa i och för sig inte det, men det verkade väldigt mycket så. Men när jag påpekade detta nästan röt hon: "Men [servitören] vet väl ingenting om att driva en restaurang!" Jag fattade ingenting. Dessutom hörde hon aldrig av sig. Jag skrev till mitt försäkringsbolag och frågade om hon var skyldig att ge mig ersättning och de ringde upp mig och sa att hon var det. Alltså, om hon bara hade varit trevlig så hade hon kunnat komma undan med vad som helst i princip, men bara för att hon betedde sig så illa kan jag inte låta henne komma undan utan kamp.

Så jag vill uppmana alla att undvika restaurang Piazza i Helsingborg. Inte nog med att deras inredning kommer slita sönder dina kläder, ägaren kommer dessutom vara nedlåtande och hånfull mot både dig och sin egen personal när du påpekar detta. (Dessutom tog det svinlång tid mellan rätterna, trots att vi, på deras begäran, hade beställt i förväg.)

Jag bara försöker tänka mig in i om jag hade ägt en restaurang och fick reda på att jag hade vassa skruvar på mina stolar som förstörde gästernas kläder. Då hade jag ju själv sprungit runt med fil och sandpapper för att fixa till problemet. Jag förstår inte hur man bara kan skita i en sån sak?! Och sen dessutom bete sig som ett as mot den drabbade.

Men jag ska sluta älta detta nu. Jag har massa annat att älta:

Till exempel så har jag blivit sjuk igen. Började känna mig krasslig redan i måndags men ignorerade det eftersom jag hade så mycket att göra på jobbet, men igår vaknade jag med feber, illamående, ont i magen och halsen och huvudet. Kunde inte ens stå upprätt så jag fick ringa och sjukanmäla mig. Idag är det lite bättre men har fortfarande ont i magen och huvudet och snorar och nyser som en, jag vet inte riktigt, vulkan? Om vulkaner snorade och nös, vill säga. 

Så imorgon ska jag till Småland. Det roliga är att banverket har bestämt sig för att utföra banarbete under påsken så att flera delar av järnvägen är avstängda. Under påsken! Är inte det en av de största reshelgerna på hela året? Borde de inte förlora massa pengar på det? Jag måste åka buss mellan Eslöv och Hässleholm och sen mellan Alvesta och Växjö igen. Så resan kommer ta nästan dubbelt så lång tid som den brukar. Ser inte alls fram emot detta. Särskilt inte om jag är lika snorig och nysig som nu. Vår bil har körförbud för vi har inte bytt ljuddämparen ännu. Blääää.

2 kommentarer:

M-a sa...

Stackerunge :(

Kristin sa...

Eller hur!