22 februari 2012

Jetsetpromenadhäktebibliotekskatalognostalgi

Nu är han den där jetsetmannen på jetsetresa till Stockholm igen. Och här sitter jag som en annan hemmafru. Fast egentligen inte alls någon hemmafru. Isåfall världens sämsta hemmafru eftersom jag inte ens lyckats palla laga mat åt mig själv idag. Jag har heller inte plockat ur diskmaskinen eller gått ut med den gigantiska högen med sopor som står vid dörren. Däremot har jag vart på promenad med Mia och Fred, direkt när jag kom med tåget till Malmö. Vi har en sån onsdagstradition nämligen, sedan nyår. Fast vi har bara lyckats gå två gånger än så länge. På grund av regn och sjukdomar och annat trams. Men det kommer bli bättre bara det blir lite ljusare och varmare. Första gången vi gick var fyra veckor sedan tror jag. Då var det svinkallt. Idag var det ett väldigt mycket behagligare klimat. Tänk då vad det kommer bli! 

Har haft en rätt jobbig vecka på häktet där jag blev utskälld efter noter av en intagen som inte fick den boken han hade efterfrågat, eftersom den var utlånad. Vad ska jag göra liksom? Jag kan ju inte trolla fram böcker. Tyvärr! Det hade vart rätt asum (som de säger i Top Model Sverige). Jag förstår faktiskt inte vad de tror om mig ibland, de där häktade människorna. De kan vara sanslöst krävande och otacksamma. Vissa gånger är jag totalt utmattad efter att ha varit där. Just nu är det värre än vanligt för vi håller på att slå ihop vår biblioteksdatabas med några andra bibliotek så katalogen ligger nere under två veckor, vilket innebär att vi inte kan göra någonting alls i princip. Allt man gör har med katalogen att göra. Låna ut, lämna tillbaka, reservera, låna om, lägga in nya böcker, gallra, leta efter böcker osv. Man kan i och för sig leta efter böcker fortfarande men det är inte säkert att de verkligen finns, även om det står att de finns eftersom katalogen ser ut som den gjorde den 16 februari och inte uppdateras. Lånar ut gör vi i ett offlineprogram som sen ska överföras till det nya systemet. Allt för att vi ska kunna ha öppet för våra låntagare!

Nog med bibliotekssnack nu. Jag håller på och knåpar ihop en låtlista till musikträffen som vi skulle ha imorgon. Nu kommer den nog inte bli av just imorgon eftersom Linnea är sjuk, och vi skulle vara hos henne, men jag knåpar ändå. Temat är nostalgi. Min lista känns rätt, men tråkig. Vet inte vad jag ska göra åt den. Men nostalgi! Hur svårt kan det vara? Det var ju min idé från början! Har försökt blanda från lite olika tidsepoker i mitt liv. Men jag har väl inte haft så himla bra musiksmak då antar jag, eftersom den blir så trist. Ni kommer få avnjuta denna lista så fort vi haft träffen. Jag förstår att ni är nyfikna.