5 februari 2012

Blö


Vilken hemskt meningslös söndag. Den har varit lite som söndagarna var när jag bodde i Växjö; en enda lång tråkig väntan på något som man inte ser fram emot, det vill säga den nya veckans början. Mina serotoninnivåer är låga på grund av ett smärre alkoholintag igår kväll, vilket gör mig både illamående och gråtmild. Fast gråtmildheten kan också bero på att jag läste ut en så himla sorglig bok det första jag gjorde i morse, och det satte sin prägel på resten av dagen. 

Igår då, iallafall, så var vi hos Ante på alfatestfest. Han och en till har utvecklat ett slags sms-lek för fester där alla deltagare får uppdrag som man ska utföra under kvällens gång. När man klarat ett uppdrag får man belöning i form av en glowstick att sätta runt armen. Det fanns en del att anmärka på förfarandet men det är  ju en kul idé! Kommer lanseras för allmänheten vad det lider.

Sen gick vi ut. Till Moriskan. Våra glowsticks var omåttligt populära där. Jag la två stycken i drinken och efter att jag vänt ryggen till en liten stund var de borta. Så såg jag dem på några tjejer sen. De hade fiskat upp dem ur min drink! Med mojitokladd och allt! Vansinne! Jag var inte överförtjust i musiken på Moriskan. Iallafall inte på det dansgolvet där vårt sällskap ville hänga. Enbart skränig 70-talssoul. Men vi hann knappt vara där innan de stängde. De körde Ain't no mountain high enough och sen tände de taklamporna. Då gick vi vidare till Deep där det var hårdrockskväll. Klientelet var kanske inte det roligaste men jag kände mig mycket mer hemma med musiken där. Typ kommersiell rock, såsom Hole och liknande. Vi gick ner i "The Dungeon" där två gamla inbitna hårdrockare spelade musik. Sen vidare upp till karaeokescenen. Det var ganska tragiskt alltihop, faktiskt. Men med trevligt sällskap funkar det mesta. Henrik var inte med när vi gick ut. Han vägrade vistas i den arktiska kylan som har lamslagit vårt land och stack hem istället. Och det var verkligen svinigt kallt. Jag kände inte mina lår och det gjorde nästan ont att andas. Och ingen snö har vi som isolerar lite utan det är bara ren och skär iskyla från helvetet.  

1 kommentar:

M-a sa...

Sunt av Henrik. Detta är inte människovärdigt!