12 oktober 2011

Fem frågor från Erika

Varför började du blogga?
Erika tjatade på mig när vi gick i skolan år 2006. Hon hade en blogg, sa hon, och det fanns andra i klassen som också hade det. Jag hade aldrig följt bloggar innan, trots att jag varit en aktiv internetbrukare sedan 1997. Så i januari 2007 startade jag min Volpina.

Vilka bloggar följer du?
Jag prenumererar på 27 bloggar. De flesta är folk jag känner. Några är folk jag inte känner och resten är typ roliga bildbloggar. Sedan finns det även ett par familjemedlemmar. De jag gillar mest är verklighetsbloggarna, som jag kallar dem. Det är bloggar som är som verkligheten är. Där jag kan se en människa bakom. Inte ett fantasifoster. Inte en person som försöker vara någon han/hon inte är. Inte gullesnuttiga hemmafruar som försöker inbilla oss att de bara bakar, inreder och klär sig i fina kläder hela dagarna. Inte heller de som vill ge sken av att deras liv är asglamoröst och att de går på förhandsvisningar och VIP-kvällar stup i kvarten. Ibland börjar jag läsa sådana bloggar för att någon rekommenderat mig, men det slutar bara med att jag först känner mig som en jättedålig människa som inte kan vara som de, och sedan slutar jag helt sonika prenumerera och då mår jag mycket bättre. Klarar heller inte av bloggar som jag blir arg och upprörd över, alltså typ idiotiska människors bloggar för jag vill inte bli en av alla hemska näthatare som finns där ute. Jag vill vara glad, inte arg, och därför läser jag bara bloggar som jag blir glad av. Punkt.

Vilka favoritfärger har du? 
Alla. Om det är någon färg jag inte gillar så är det grått fast det kan vara jättefint också. Men då ska den helst kombineras med någon annan, gladare färg, annars förlorar den liksom sin effekt och blir bara en färglös sörja. Typ som snöslask som färgats av avgaser. Det är nog det fulaste jag vet. Beige kanske inte heller är någon favorit, fast jag har en beige jacka just nu till exempel.

Vilka favoritfilmer har du?
Jag gillar den här nya eran av "kvalitetskomedier", typ "bromancefilmer" såsom The other guysI love you, man och Superbad. Sedan gillar jag också filmer med lite djup, som man kan lära sig något av. Det behöver inte vara något meningsfullt vetande, men något som får en att tänka till lite grann. Det kan egentligen vara vad som helst, en gammal svartvit klassiker som Det sjungde inseglet eller en nyare hollywoodproduktion exempelvis Inception. Sedan finns en tredje kategori, nämligen snygga filmer, typ Kill Bill och Inglourious basterds.

Vilket land drömmer du om att besöka?
Brasilien. Jag har alltid varit lite av en "latinolover".

De tre jag vill ska svara på frågorna är: CarroHanna och... nä förresten, jag vet ingen mer som läser min blogg så det får räcka med två.

Vill avsluta med att klaga lite på Erika som skrev sitt inlägg på någon applegrej så att jag när jag skulle kopiera frågorna fick massa konstig applekod i min html så att allt hamnade på helt fel ställen. Nu har jag suttit säkert 45 minuter med att rätta till allt. Där fick jag för att jag skulle vara smart och klippa och klistra istället för att skriva av.

4 kommentarer:

Kristin sa...

Vilket spännande och intressant inlägg!

Kristin sa...

Meh! Så blev jag glad för att jag hade fått en kommentar och så var det jag själv som skrivit den!

Kristin sa...

Dessutom är jag lite schizofren

Kristin sa...

Jag vet att det där var du, Henrik!