21 september 2011

Hon kände sig som one million dollar or maybe more

Har precis läst ut Carolina Gynnings "thriller" Laura - flickan från havet. Den är bara sååå fantastisk! Alla borde läsa den. Om Marie Hermanssons Svampkungens son är provocerande dålig så är denna underhållande dålig. Den innehåller så många guldkorn! Måste bara dela med mig! Kolla här bara:

Laura satte sig längst bak och väntade på att läraren skulle dela ut provet. Hon log mot läraren och satte snabbt igång, hon ville göra så lite väsen av sig som möjligt så att de inte ens skulle komma ihåg att hon varit där. Så att de på något sätt skulle glömma att den grå musen suttit där och istället minnas att den sminkade slynan varit på plats och skrivit alla rätt på provet.

Den sminkade slynan. Jag säger då det. Men det slutar inte där:

Sminkningen hade hon inte sparat på, det var eyeliner och läppenna som dragits lite utanför läppkanten. Fan vad hon gillade den stilen. Pappa brukade säga till henne att hon såg ut som ett luder och det kunde faktiskt stämma.

Alltså ja. Kvalitet så det smäller om det. Mera tack:

Det gillade Sara, hon behövde aldrig betala för något och det gav henne en skön känsla. Även om hon definitivt tjänade tillräckligt med pengar för att betala sina egna notor, så tyckte hon om när mannen betalade. Svenska män var så dåliga på det och även om Sara insåg poängerna med att dela lika, tyckte hon det var riktigt osexigt att splitta notan.

Mmmmm. Kan det vara så att det är fröken Gynnings egna åsikter som slinker emellan här? Näää, det tror jag väl inte. Här kommer ännu ett av hennes djupare budskap:

Som alla andra reportrar (utom de på Glory) var han illa klädd i en sliten och hopplöst omodern kavaj. Under den bar han en t-shirt med tryck. Disgusting!

Ok, då vet vi det. Sen då:

Laura försökte le artigt men lyckades inte prestera mer än en grimas. Äntligen kom servitrisen och så fick de beställa. Det var lunchtid och alla som var där var stressade och ville ha sin mat asap.

ASAP! Och det var allt jag hade att säga idag.

ASAP!

7 kommentarer:

Salmiakatfolket sa...

haha underbart. jag såg boken någonstans i en affär och bara omslagsbilden och titeln fick mig att fnittra lite

Kristin sa...

Direkt när jag såg den på bibblan kände jag att jag var tvungen att läsa den :)

M-a sa...

Tar de in vad som helst på bibloiteken?

Kristin sa...

Inte riktigt, men nästan! :)

Hanna sa...

Haha, den ska jag läsa :D

cnoen sa...

så ,så ,så ,så att, så att...
fantastiskt språk!

Kristin sa...

Ja, man kan ju inte direkt beskylla henne för att ha nån språkbegåvning. Däremot är det nog inget fel på fantasin.