16 mars 2012

Desillusionerad

Förra helgen jobbade jag. Sedan dess har jag varit förvirrad. Jag var ledig i måndags och därför gick veckan så himla fort. Så fort att jag trodde det var fredag igår. Och så visade det sig att det var en hel dag kvar. Idag däremot, känns det inte alls som fredag. Jobbade kväll och kom hem för någon halvtimme sedan. 

Att jobba helg spär på mitt människoförakt. Särkilt inför människor som reser kollektivt. Särskilt medelålders vita män som reser kollektivt. De har ingen hyfs alls. Jag tror de är de mest bortskämda i hela världen faktiskt. De äger världen men känner ingen ödmjukhet alls inför detta faktum utan tycker att de kan bete sig precis hur som helst. Jag vet att jag har tjatat om detta förut så jag ska inte göra det så mycket nu.

På bibblan hade vi däremot två damer som en halvtimme innan stängning frågade mig när vi stängde. Så trots att de var medvetna om att vi stängde klockan 16 satt de ändå kvar 16.05 när jag gick förbi. "Ursäkta mig, vi stänger nu." "Ja, vi vet. Vi är strax klara här." "Det är trots allt helg, personalen vill hem." "Du, det är något konstigt med min laptop här, kan du hjälpa mig?" "Eh, nej." 

Idag började dagen väldigt väldigt dåligt. Jag sov nästan ingenting i natt. Sen var mitt tåg sent för att ett stort skepp skulle passera under Öresundsbron så de hade stängt av den (?). Visste de inte detta innan? Kan stora skepp bara köra runt på svenskt farvatten helt på måfå? Efter lite luskande hittade jag detta, vilket gör det hela ännu konstigare. Ett alldeles för högt skepp vill passera under bron, och de bara: okej, vi kan ju testa, eller vaddå? Och sen sa kaptenen att han minsann lyckats förr. Men, vet de inte om det? Jag fattar ingenting. Tycker det känns lite vanskligt  hela grejen. 

Jag fick iallafall ta ett hemskt pågatåg istället. Ett sånt som går förbi Teckomatorp. Det tar svinlång tid. Under den tiden hann batteriet i min mp3-spelare ta slut och ett gäng odrägliga kids från Billeberga satt i tysta kupén och pratade och lyssnade på hemsk musik trots att det var nästan tomt i hela tåget och de kunde suttit var fan som helst. Jag försökte skälla ut dem men de har ju ingen respekt alls för äldre! De bara: men asså, vi lyssnar faktiskt på bra musik så det gör inget. Okej, men det hörs inte eftersom ni använder IPHONEHÖRLURAR. Jag var så förbannad. Mest för att tåget gjorde så att jag mådde illa. 

På lunchen gick jag en promenad i det fina vädret. Då kändes det bättre igen. Jag gillar Helsingborg för alla kullar. Det är så exotiskt. Jag tog en bild på ett träd på kyrkogården. Sen kom det en man som tog av sig till barbröstad. Det tyckte jag var att ta i.


Imorgon kommer min familj så jag funderar på att städa lite nu. Men det känns inte så kul en fredagkväll. Tjillevippen!

Inga kommentarer: