14 november 2011

Spökmobilen

Så här var det: jag köpte en ny mobil. En smart mobil. Den ville att jag skulle ha ett googlekonto. Jag har redan ett googlekonto men det är kopplat till min hotmail, så jag har således ingen gmail. Telefonen ville att jag skulle ha en gmail, så jag fixade en gmail. 

Sen fick telefonen en skruv lös. Bokstavligt talat alltså. Det var något som skramlade runt inne i den. Det var inte alls roligt tyckte jag. Jag hade bara haft den i knappt en vecka. Så jag skickade tillbaka den. Efter två veckor kom den hem igen tillsammans med detta:


Jag vet knappt vad soft air gun är och har ännu mindre kommit i kontakt med sådana kulor någonsin i hela mitt liv, vilket innebär att min telefon knappast har kommit i kontakt med dem heller, så länge jag har haft den. Men jag behövde iallafall inte betala, vilket var tur.

Så, mjukvaran var alltså ny, vilket betyder att ingenting fanns kvar i den. Så jag började installera om allt igen men tyckte den betedde sig lite konstigt. Efter någon dag gjorde jag en total systemåterställning och började om igen med att personalisera den. Jag tänkte att jag skulle prova en gång till att använda mitt gamla googlekonto som är kopplat till hotmailen så jag försökte logga in på det men den loggade ändå in på min nya gmail! Helt själv! Mystiskt. Så laddade jag ner Wordfeud, gulliga bakgrunder och tjusiga ringsignaler för det är sånt jag gillar. Så skulle jag köpa en sak för åtta kronor. Då kunde telefonen mitt kontokortsnummer utantill, men jag har aldrig någonsin skrivit in det där! Sen såg jag att jag fått mail till min nya gmail. Från Youtube om att någon kommenterat på mitt youtubekonto men jag har aldrig någonsin skrivit in lösenordet till mitt youtubekonto i telefonen! Hur i helsefjord kan min mobil logga in på alla mina konton? Hur i helsefjord kan den mitt kontokortsnummer? Jag fattar INGENTING. Kan någon vänlig själ där ute förklara detta för mig? Jag springer snart till skogs av pur förvirring. Nu är jag rädd för min nya mobil. Den har skaffat sig ett utpressningsförhållande till mig. Den kan allt om mig, vilket gör att jag aldrig kan dumpa den för då kommer den sprida alla mina uppgifter och alla mina hemligheter över hela internet. Den kommer ta över mitt liv och förvandla mig till ett kolli!

3 kommentarer:

M-a sa...

Låter inte alls bra. Om du inte får någon förklaring är det nog bäst att byta vartenda lösenord och kontokort inte minst.
Annars får du se till att ta tillbaka makten över ditt liv. Slå till med lite cider vet jag, brukar ju funka bra. S :)

erikapik sa...

Det låter helt sjukt! Jag var med om en grej i morse också, helt plötsligt kunde jag inte logga in på gmailen så stod det att det förekom skum aktivitet på den och att jag skulle skriva in mitt telenr för att de skulle skicka en kod som jag skulle öppna mailen med. Tyckte det lät skumt så jag skippade men kom inte in nånstans. Försökte kolla min blogg med då stod det att den var borttagen och raderad!! Då blev jag skraj och skickade mitt nummer och så fick jag en kod och allt funkade igen. Jag vet inte men det kändes lite skumt. Är det nu de tekniska prylarna tar över hela jorden och mänskligheten går under, månne?

Kristin sa...

Ja, nu är det dags för Terminatorn att anlända!