13 februari 2011

Framtidsuppdatering


Klädbytesfynd från vänster: röd omlottkofta, grå kofta, tre toppar varav den vita ska användas till ett projekt, sen en jättefin mörkblå kjol som tillsammans med min body (klädesplagget alltså, jag syftar inte på min kropp den här gången) fick mig att känna mig som någon ur Dirty dancing, rött linne, svarta mys/träningsbyxor, randig tunika, brun kavaj och en sjal med fjädrar. De två sistnämnda köpte jag på Emmaus idag när vi var där och lämnade in det som ingen ville ha. Är väldigt nöjd med allt förutom det faktum att mina pengar är slut nu och det är tolv dagar kvar till lön.

Igår var vi nämligen tvungna att åka till IKEA och införskaffa en ny bäddmadrass. Den gamla var totalt otjänlig. Samtidigt slog vi till på lakanen ni ser på bilden. Nu känns sängen som en dröm. Bäddmadrassen var dock ganska dyr och då kan man ju inte nöja sig med mindre än en dröm. Inte för att jag vet vad som är dyrt när det kommer till bäddmadrasser men det gick åt mycket pengar i relation till vad vi har. När man lägger sig i sängen nu känns den till en början hård, sen sjunker man liksom ner tills det känns som att man ligger på ett moln som är perfekt format efter ens kropp. Och om Henrik rullar rundor på sin sida känner jag i princip ingenting på min sida. Utomordentligt bra! 

Och så hittade vi ett skåp av utgående modell som vi nog faktiskt måste åka ut och köpa snart. Det behövs till köket och det kommer sitta som en smäck där. Så här ser det ut:


Väldigt tjusigt och stilrent. Tyvärr innebär detta att vårt bröllopskonto snart kommer vara länsat. Vi har pratat om det en del och sagt att det kanske var dumt av oss att meddela folk ett visst datum. Vi har dessutom inte lyckats hitta en lokal som vi är nöjda med och det var det första vi sa att vi ville prioritera. Alltid är det något som är fel. Vi måste ju ha ett ställe där man får ta med egen alkohol. Och vi måste få spela musik på obegränsad tid. Många ställen har som regel att det ska vara tyst klockan 01. Hur kul är det på en bröllopsfest? Jag vill att folk ska kunna stanna precis så länge de vill. Och man vill ju att folk ska få dricka så mycket alkohol de vill. Och sen vill vi ha ett ställe som är fint. Inget jäkla klubbhus liksom, med fotbollspokaler och diplom. Allra helst ska det ligga här i centrala Malmö. Det ska kännas som oss. Som vårt ställe. Jag inser att alla dessa krav kanske är för höga men jag tänker inte nöja mig med något jag inte vill ha. Så är det bara.

Jag har verkligen känt mig stressad över allt detta sista tiden och det har gjort att det bara känts trist. Och så ska det inte kännas när man planerar bröllop och därför har vi betämt att vi ska leta lokaler i lugn och ro och när vi har hittat en som känns rätt så kan vi börja prata datum då. Vem vet, det kanske inte blir förrän nästa år eller så blir det den 27 augusti ändå. Men jag känner mig väldigt mycket lugnare nu när vi bestämt det. 

Så nu vet ni hur det ligger till.

1 kommentar:

Moster sa...

Helt rätt!!! Inget annat än era egna önskningar ska få bestämma. Det finns för många "måsten" och "ska" i livet, så låt er dag bli precis som Ni vill ha det. Kram