14 juni 2012

Politik är de nya religionerna

Jag blev så lättad igår när en person från ett specifikt land hade fått lämna häktet. Hon har suttit där svinlänge och läst varenda bok vi har på det specifika landets språk. Jag hade dåligt samvete varje gång jag kom och det enda jag kunde ge henne var böcker på lättläst svenska. Det finns ett par stycken till som suttit där hur länge som helst. Det är lite deprimerande. Jag tycker det är skönt varje gång jag märker att folk har försvunnit. 

En annan som suttit där väldigt länge ville ha "romantic books" sist jag var där så då plockade jag ihop lite romantik till honom, men sen när jag kom tillbaka sa han att de hade varit dåliga (fast han hade ju blivit tvungen att läsa dem ändå). Han ville liksom ha "romantic books". Jag började ana vad han var ute efter så den här gången gav jag honom lite Charles Bukowski och Elfride Jelinek. Vi har inte så jättemycket romantisk litteratur på engelska, tyvärr. Dessutom har jag inte läst just dessa själv så jag vet inte alls hur de är. 

En på mitt jobb har fått ett spam-brev. Alltså ett brev hem till brevlådan. Det stod att en väldigt avlägsen släkting hade dött och nu skulle de ärva 950 miljoner dollar. Och så skulle de skicka sina uppgifter för att erhålla pengarna. Advokaten skulle "bara" ta 10%. Liksom, vem skickar spam-brev hem till folk? Det är ju jätteknäppt. 

En annan knäpp sak är att OS i England är budgeterat till 102 miljarder kronor. Jag tycker det är helt sjukt egentligen. Tänk vad man skulle kunna göra med dessa pengar! Man skulle ju nästan kunna utrota världssvälten! Och istället ska några rika människor hoppa runt i olika fysiska aktiviteter och så ska folk titta på och sen får de ännu mer pengar för det. Är det verkligen rätt? Om jag hade 102 miljarder kronor skulle jag iallafall inte satsa på att arrangera OS. Jag skulle hellre hjälpa svältande människor.

Igår kom jag på en teori om att politik är den här tidens religion. Vi kan inte tänka oss det nu men i framtiden kommer vi kanske ha en helt perfekt politik så att alla är nöjda och då kommer vi inte behöva olika politiska åsikter längre, precis som religioner allt mer har förlorat sin innebörd för många. För istället för att tro på en gud så tror vi här i västvärlden på en politisk inriktning. Det är liksom det som skapar motsättingar här idag. I framtiden kommer vi kanske lägga ner vår energi på något annat. Undrar vad. Det är bara en teori.

Inga kommentarer: