29 september 2012

Bokmässan

Nu ska jag berätta om Bokmässan. Jag skulle alltså åka till Bokmässan i torsdags. I onsdags hade jag fortfarande inte fått någon biljett av min teamledare så när vi hade bokfrukost frågade jag när man skulle få den. Då sa hon: "Men de delade jag ju ut på era skrivbord för längesedan!" Men jag har minsann inte fått en enda biljett till någonting på mitt skrivbord. Hon sa att hon kanske hade råkat lägga den på Emmas bord eftersom det var min plats förut men Emma är i New York och har ingen användning av någon bokmässebiljett över huvud taget. Så då letade jag igenom vartenda papper som låg på skrivbordet och även pappersinsamlingen och sen letade jag igenom vartenda papper som låg på Emmas skrivbord men det fanns ingen biljett någonstans. Notera att det inte bara var en inträdesbiljett utan även en seminariebiljett för en sisådär 1500. Tråkigt men sant. Då fick min teamledare gå och ta ut av sina egna pengar så länge så jag kunde köpa mig en biljett på plats. Så långt var allt okej. 

Dagen efter gick jag upp klockan 05. Tåget gick från Triangeln 06.02 och jag var där i god tid. Men det stod inte 06.02 mot Göteborg på skylten utan 06.08 pågatåg mot någonting. Jag började ana oråd. Kollade avgående tåg: 06.02 mot Göteborg - inställt. Ingen mer info. Aj då. Vad nu? Hade ju plats på det tåget och skulle träffa Camilla. Tänkte att det kunde vara så att de hoppat över Triangeln och började turen från Centralen. Det har ju liksom hänt förut. Kollade mobilappen. 06.08 från Malmö C till Göteborg. Jag tänkte snabb buss och rusade mot busshållplatsen. Det kom en buss. Den skulle inte till Centralen. Nästa buss gick om tre minuter. Det var för sent. Jag såg en taxi utanför Hilton. Jag slängde mig in i den och ropade: "Jag har bråttom till Centralen!" Jag hade sex minuter på mig. Vi hamnade bakom en postbil som körde lååångsamt. Vi fick stanna vid vartenda rödljus. Tre minuter kvar. Jag betalade 65 kronor och sprang iväg. Klockan var 06.08 men tåget stod fortfarande kvar på tavlan. Ilade ner för rulltrappan. Tåget stod inte längre kvar på tavlan. Tåget hade gått. 

Jag lommade snopet upp till Skånetrafiken. Frågade varför tåget varit inställt från Triangeln. Jo, det var ändå så sent så det var ingen mening att köra det. Kunde lika gärna ta ett nytt tåg och köra det från Centralen istället. Men vaddå ingen mening? För mig var det jättemycket mening! Jag hade plats på det tåget och skulle möta en kompis på det tåget! 07.02-tåget är alltid proppfullt! Skulle fått stå hela vägen till Göteborg. Jag blev jättesur och tog en buss hem och gick och la mig. 

För en liten stund började jag nästan tro på ödet. Det kan ju inte ha varit meningen att jag skulle till Bokmässan i år. Först ingen biljett och sedan inställt tåg. Jag tänker att det nog skulle hänt något hemskt om jag åkte dit. Tur att jag inte gjorde det.

2 kommentarer:

Hanna W sa...

Typiskt tåg! :(

Kristin sa...

Jag vet!