25 april 2012

Besvikelsen

Vi råkade precis tvätta min klocka. Jag älskar min klocka! Det var en billig skitklocka med trasigt fejkläderarmband men jag älskade den ändå. Jag tror det var Henriks fel. Det var han som stoppade i tvätten i maskinen och själv har jag aldrig förut tvättat något som inte ska tvättas, utom möjligen någon enstaka pappersbit. Jag gillar att ha klocka på jobbet. Jag har kollat på internet efter en ny men alla är så dyra och komplicerade. Jag vill bara ha en enkel överdimensionerad med siffror. Som min gamla. Fast gärna med ett otrasigt armband. Jag har fortfarande en röd digital plastklocka samt en finklocka men jag vet inte om någon av dem funkar för jag använder dem aldrig. Sen har jag ett par fickur också och en halsbandsklocka. De kan man dra upp. Kanske ska testa det.

Nu står han stilla. Kommer aldrig gå igen.

Bonusinfo: hittade en bok om skor igår när jag satte upp böcker. Vet ni när Converse Allstars lanserades? 1917. Det skulle man inte kunna tro. Snygga också ju.

23 april 2012

Frida

Häromdagen gjorde jag något helt nytt. Något totalt banbrytande, gränsöverskridande, trendsättande. Jag gick till en affär och köpte en CD-skiva! Jag tror inte jag har gjort det sedan jag bodde i Växjö faktiskt. Jag beställde några gånger från Ginza medan jag bodde här i Malmö, men det måste varit en sisådär 8-9 år sedan. 

Det var Frida Hyvönens nya; To the soul. Den släpptes för bara någon vecka sedan och den fanns inte att få tag i på något sätt på internet förutom genom iTunes och jag hatar iTunes. Jag vägrar besudla min fina dator med detta program från helvetet. Så jag fick ju säkert betala en massa mer i affären men det är det värt. Jag skaffar aldrig iTunes! Sen kan man ju såklart lyssna på skivan på Spotify men jag vill äga! Och jag kan inte lyssna på Spotify när jag åker till jobbet och den tiden är min allra största källa till musiklyssnande. Så detta var enda sättet. Jag måste ju hinna lyssna in mig innan konserten den 5 maj.

Roligt

Jag tycker denna är så himla bra:


22 april 2012

Skryt

Vill bara visa upp min nya sjal som jag virkade klart förra veckan. Har hållit på i evigheter med den! Suttit på tåget vareviga dag och virkat och virkat. Nu ska jag försöka mig på att virka en klänning. Får se hur det går.

Det är liksom en tubhalsdukssjal kan man säga.

21 april 2012

Färgglad lampa!


Hos Carro och Christian.

Published with Blogger-droid v2.0.4

19 april 2012

Calippo shots


Metro delar ut glass. Det är precis vad man är sugen på vid den här tiden. Men jag var ju tvungen att ta en såklart. Gratis är ju som det heter, gott.

Published with Blogger-droid v2.0.4

16 april 2012

Kvällsjobb


Har jobbat kväll. Tur vi har så fin utsikt från kontoret.

Published with Blogger-droid v2.0.4

14 april 2012

Personalvård


Igår hade vi jobbfest på bibblan. Vi åt grekisk buffé och drack massa vin. Dansade, körde Singstar och Guitarhero. Det var trevligt. Man fick ta en lapp med en halv låttitel ur en skål och så skulle man hitta sin kompis som hade den andra delen. Jag fick "takes it all" och gick således runt och letade efter "The winner" som visade sig vara Linnea! Så fick vi sitta vid Abba-bordet. Vi vann litteratur- och musikquizet. Såklart. Vi är ju bäst.

9 april 2012

Tips från en vit och kränkt man

Jag har ägnat så gott som hela dagen åt den här facebooksidan: Vita kränkta män. Jag vet att den inte är ny, jag har bara aldrig tagit mig tid att kolla in den förut. Så bra! Jag älskar den. På riktigt alltså. Älskar. Passionerat.

Påska

Hela påsken har jag ägnat mig åt min sjukdom. Kul! Verkligen. Igår var en riktigt jobbig dag. Jag skulle åka hem från Växjö. Och det var fortfarande ersatt med buss mellan Hässleholm och Eslöv. Det började med att jag råkade hosta ut en halstablett som jag sen inte kunde hitta. Jag kände igenom hela håret, ansiktet, kläderna,  allt men jag kunde inte hitta den. Nähä, kul, nu sitter den säkert mitt i pannan eller nåt annat trevligt så att alla kommer se den utom jag. (Jag hittade den faktiskt sen på kvällen. I håret. Nice.) Sen satt jag där på bussen och slumrade till men varje gång vaknade jag med ett ryck för att det kändes som att jag slutade andas. Jag tyckte tungan kändes jättestor i munnen. Höll på att få panik. Och bussen var fullproppad med folk. Några gånger var jag nära att be dem släppa av mig mitt på den skånska slätten men jag sansade mig och försökte sitta rakt upp och ner och bara andas lugnt tills vi var framme i Eslöv där jag var tvungen att vänta en halvtimme innan tåget gick. Henrik fick komma och möta mig på Triangeln, fastän han också är sjuk. Sen kändes det likadant hela dagen och natten med tungan och andningen, men det var bättre att känna det hemma iallafall. 

Förutom sjukan var påsken väldigt trevlig. Hela släkten var på besök för att fira att jag fyllt 30. Och jag fick ännu mer presenter. Världens mest utdragna födelsedag! Så borde det vara alltid.

Jag gjorde några fåfänga försök att fota men fick inte till det riktigt. Några bra bilder blev det, mest på Petronella såklart:









 Bonusbild på Henrik inuti mitt nya kalejdoskop:

7 april 2012

WTF!?


Så här ser det ut utanför mitt fönster nu. Jävla Småland.

Published with Blogger-droid v2.0.4

5 april 2012

Blö

En dum sak jag ska berätta om är att jag gick tillbaka till restaurangen vi var på i fredags för att prata med ägaren om min sönderrivna klänning. Hon var JÄTTEOTREVLIG! Hon var inte bara nedlåtande mot mig, utan även mot sin personal. Jag blev helt förstummad. Slutsatsen blev iallafall att hon skulle kolla upp ifall hon var ersättningsskyldig och sedan höra av sig till mig dagen efter, men hon trodde inte det, eftersom skruvarna på stolarna ingick i deras normala inredning. Hon hade dessutom aldrig hört talas om att något liknande skulle ha hänt under de 1,5 år som hon haft restaurangen, trots att jag sa att servitören jag hade pratat med inte hade verkat ett dugg förvånad över händelsen. Han sa i och för sig inte det, men det verkade väldigt mycket så. Men när jag påpekade detta nästan röt hon: "Men [servitören] vet väl ingenting om att driva en restaurang!" Jag fattade ingenting. Dessutom hörde hon aldrig av sig. Jag skrev till mitt försäkringsbolag och frågade om hon var skyldig att ge mig ersättning och de ringde upp mig och sa att hon var det. Alltså, om hon bara hade varit trevlig så hade hon kunnat komma undan med vad som helst i princip, men bara för att hon betedde sig så illa kan jag inte låta henne komma undan utan kamp.

Så jag vill uppmana alla att undvika restaurang Piazza i Helsingborg. Inte nog med att deras inredning kommer slita sönder dina kläder, ägaren kommer dessutom vara nedlåtande och hånfull mot både dig och sin egen personal när du påpekar detta. (Dessutom tog det svinlång tid mellan rätterna, trots att vi, på deras begäran, hade beställt i förväg.)

Jag bara försöker tänka mig in i om jag hade ägt en restaurang och fick reda på att jag hade vassa skruvar på mina stolar som förstörde gästernas kläder. Då hade jag ju själv sprungit runt med fil och sandpapper för att fixa till problemet. Jag förstår inte hur man bara kan skita i en sån sak?! Och sen dessutom bete sig som ett as mot den drabbade.

Men jag ska sluta älta detta nu. Jag har massa annat att älta:

Till exempel så har jag blivit sjuk igen. Började känna mig krasslig redan i måndags men ignorerade det eftersom jag hade så mycket att göra på jobbet, men igår vaknade jag med feber, illamående, ont i magen och halsen och huvudet. Kunde inte ens stå upprätt så jag fick ringa och sjukanmäla mig. Idag är det lite bättre men har fortfarande ont i magen och huvudet och snorar och nyser som en, jag vet inte riktigt, vulkan? Om vulkaner snorade och nös, vill säga. 

Så imorgon ska jag till Småland. Det roliga är att banverket har bestämt sig för att utföra banarbete under påsken så att flera delar av järnvägen är avstängda. Under påsken! Är inte det en av de största reshelgerna på hela året? Borde de inte förlora massa pengar på det? Jag måste åka buss mellan Eslöv och Hässleholm och sen mellan Alvesta och Växjö igen. Så resan kommer ta nästan dubbelt så lång tid som den brukar. Ser inte alls fram emot detta. Särskilt inte om jag är lika snorig och nysig som nu. Vår bil har körförbud för vi har inte bytt ljuddämparen ännu. Blääää.

Lördagen

I lördags hade Henrik bjudit hit massa folk utan att jag visste om det. Jag visste bara att Christian skulle komma förbi så jag sprang runt i mina pyjamasbyxor helt ful och sunkig. Men så började Henrik städa helt noga, byta kläder och spruta på sig parfym. Då började jag ana ugglor i mossen. Han brukar ju inte anstränga sig så mycket varje gång Christian kommer hit. Så då fick jag sätta på mig ett par jeans och kamma mig så jag blev anständig. Och så kom Erik och Pernilla, Gabbi och Kvist samt Chrille, Martin, Magnus, Henke och två av Henkes vänner. Det var bara Erik, Pernilla och Christian som stannade länge och då lekte vi med glowsticks såklart. Trevlig kväll!

1 april 2012

Fredagen

I fredags bjöd mina kollegor mig på trerätters på Piazza i Helsingborg. För att jag fyllt jämnt. Det är två andra som också fyller jämnt nu i vår. Så de blev också bjudna. Vi fick presenter också. Jag fick en bukett med gula rosor, ett halsband och 500 kronor på Ticnet. Inte illa pinkat alls. Tyvärr hade jag dagen innan behövt det presentkortet för då köpte jag biljetter till Frida Hyvönen på Victoriateatern i maj. Men det kommer nog fler saker jag vill gå på. Högst sannolikt.

Jag försökte fota med mobilen men det var så mörkt så det blev rätt usla bilder. Jag är ju lite av en blixtmotståndare. Blixt = stämningsdödare i många fall. Men inne på toaletten var det ljust så då kunde jag fota mig själv iallafall:

Jag hade på mig min nya klänning som Henrik köpte till mig i London.

...som sen gick sönder mot en av de vassa skruvarna som de hade på baksidan av alla stolsryggar. Jag blev ledsen. De verkade medvetna om problemet och sa att jag kunde få ersättning om jag kom dit på lunchen någon dag när ägaren var där. Men jag ville helst bara att de skulle göra något åt det. Det är ju jättedumt att ha stolar som sliter sönder gästernas kläder. Inte så svårt att åtgärda heller, om man vill.