30 september 2011

Lista

Imorgon tänker jag börja med den här listan som jag hittade hos Erika.


Dag 01 – din favoritlåt (just nu)
Dag 02 – din hatlåt
Dag 03 – en låt som gör dig glad
Dag 04 – en låt som gör dig ledsen
Dag 05 – en låt som påminner dig om någon
Dag 06 – en låt som påminner dig om ett ställe
Dag 07 – en låt som påminner dig om ett speciellt tillfälle
Dag 08 – en låt som du kan hela texten till
Dag 09 – en låt du kan dansa till
Dag 10 – en låt som får dig att somna
Dag 11 – en låt av ditt favoritband
Dag 12 – en låt av ett band du hatar
Dag 13 – en låt som är guilty pleasure
Dag 14 – en låt som ingen tror att du skulle älska
Dag 15 – en låt som beskriver dig
Dag 16 – en låt som du brukade älska men nu hatar
Dag 17 – en låt som du ofta hör på radio
Dag 18 – en låt som du önskar att du fick höra på radio
Dag 19 – en låt från din favoritplatta
Dag 20 – en låt du lyssnar på när du är arg
Dag 21 – en låt du lyssnar på när du är lycklig
Dag 22 – en låt du lyssnar på när du är ledsen
Dag 23 – en låt du vill ha på ditt bröllop
Dag 24 – en låt du vill ha på din begravning
Dag 25 – en låt som får dig att skratta
Dag 26 – en låt du kan spela på instrument
Dag 27 – en låt du skulle vilja kunna spela på instrument
Dag 28 – en låt som får dig att känna dig skyldig
Dag 29 – en låt från din barndom
Dag 30 – din favoritlåt från den här tiden förra året

26 september 2011

Förresten

Min hörsel var inte ett dugg medelmåttig. Den var superduper! Det är svårt att tro eftersom mina öron är överkänsliga och jag har tinnitus men jag hörde iallafall jättebra, sa han. Jag fick sitta i en liten box och trycka på en knapp när jag hörde ett pip. Synen var det heller inget fel på. Jag läste tredje raden nerifrån hur lätt som helst. Blev först lite rädd när jag såg understa raden för den var helt omöjlig men det var inte den jag skulle läsa. Jag hade ingen superdupersyn med andra ord, bara fullgod.

Nu är jag hemma och har precis fått middag av Henrik. Det är så fint, att komma hem och få mat när man slutat sent och är trött. 

Ja och så var det nåt mer jag skulle skriva men det har jag glömt. Hejdå.

Klockrent

Hej! Idag var jag på hälsoundersökning som jobbet stod för. Det var ganska spännande. Har aldrig vart på nåt liknande. Man brukar ju bara använda sig av vården när man är sjuk. Och jag var verkligen inte sjuk, sa han. Mina värden, min vikt, längd, midjemått, hörsel, syn, kondition, allt var "klockrent". Inte perfekt kanske, men helt klart genomsnittligt. Jag blev förordad promenader, det var det enda. Min hjärna behövde det, sa han. Och det är nog sant. Jag vet att jag är dålig på att vara ute. Iallafall de nio månader om året som inte är sommar. På jobbet är jag inne, även på lunchen eftersom jag oftast har mat med mig. Sen går jag bara direkt till tåget och sen hem. Inte mycket luft där inte. Bibblan har väl inte världens bästa luftcirkulation heller. Särskilt inte kontoren.

Idag har jag haft bakjour. Då får man hoppa in om någon är sjuk, annars får man sitta vid sitt skrivbord hela dagen och slappa. Tyvärr så var en sjuk och han hade kvällspass så nu står jag i receptionen fast jag egentligen skulle slutat klockan 17. Men jag får ta sovmorgon en annan dag istället.

Nu kom en familj med tre barn och skulle låna böcker. Barnen bråkade om vem som skulle få bära böckerna hem, haha. Om några år kommer det bli tvärtom.

Tjugo minuter kvar nu, sen hem!

25 september 2011

Ny frisyr?

Har suttit med taaz.com idag och testat kändisars frisyrer på mig själv. Jag känner mig så trött på mig själv och mitt hår men jag har ingen aning vad jag kan göra åt det. Är inte sugen på att klippa av det än. Nu har väl inte jag riktigt den hårkvalitet som presenteras nedan men skit i det så lever du längre. Så här blev resultatet:





Man kunde sminka sig också. Till höger ser ni mig som Lady Gaga. Awsome!

Så vad tycker ni?

24 september 2011

Som Crocodile Dandee i New York

Igår var Henrik och jag på Prins Charles känsla på Intiman bakom Stadsteatern. Vi firade vår 6-årsdag som egentligen var i onsdags men då orkade vi inte göra något. Före teatern åt vi på Operagrillen. Har aldrig vart där förut. Kände mig ungefär som Crocodile Dandee när han är i storstan. Helt lost. Man fick välja en maträtt genom uteslutningsmetoden, det vill säga det enda man fattade vad det var. Titta! Det står ox! Den tar jag! Vi åt varsin varmrätt, delade på en fantastisk dessert och drack varsitt glas vitt vin. Gissa vad notan slutade på? 696 kronor! Sick! Tur att Henrik fick lön igår. Tyvärr hade vi bara tre kronor löst och det kändes löjligt att ge tre kronor i dricks så vi gav ingen dricks, även fastän tjejen som tog hand om oss var väldigt snäll och förstående inför vår tafatthet. Hon hjälpte oss välja vin och allt.

Själva teatern var himla rolig, men både Henrik och jag kände att den var lite amatörmässig, tyvärr. Lite för mycket flams på nåt sätt. Serien är tusen gånger bättre. Men det gick bra ändå. Vi skrattade iallafall.

Idag är det jobblördag. Har 1,5 timme kvar här i disken. Ovanligt mycket folk faktiskt för att vara lördag. Det får man vara tacksam för. Oftast är det helt dött och man håller på att krevera av leda.

21 september 2011

Hon kände sig som one million dollar or maybe more

Har precis läst ut Carolina Gynnings "thriller" Laura - flickan från havet. Den är bara sååå fantastisk! Alla borde läsa den. Om Marie Hermanssons Svampkungens son är provocerande dålig så är denna underhållande dålig. Den innehåller så många guldkorn! Måste bara dela med mig! Kolla här bara:

Laura satte sig längst bak och väntade på att läraren skulle dela ut provet. Hon log mot läraren och satte snabbt igång, hon ville göra så lite väsen av sig som möjligt så att de inte ens skulle komma ihåg att hon varit där. Så att de på något sätt skulle glömma att den grå musen suttit där och istället minnas att den sminkade slynan varit på plats och skrivit alla rätt på provet.

Den sminkade slynan. Jag säger då det. Men det slutar inte där:

Sminkningen hade hon inte sparat på, det var eyeliner och läppenna som dragits lite utanför läppkanten. Fan vad hon gillade den stilen. Pappa brukade säga till henne att hon såg ut som ett luder och det kunde faktiskt stämma.

Alltså ja. Kvalitet så det smäller om det. Mera tack:

Det gillade Sara, hon behövde aldrig betala för något och det gav henne en skön känsla. Även om hon definitivt tjänade tillräckligt med pengar för att betala sina egna notor, så tyckte hon om när mannen betalade. Svenska män var så dåliga på det och även om Sara insåg poängerna med att dela lika, tyckte hon det var riktigt osexigt att splitta notan.

Mmmmm. Kan det vara så att det är fröken Gynnings egna åsikter som slinker emellan här? Näää, det tror jag väl inte. Här kommer ännu ett av hennes djupare budskap:

Som alla andra reportrar (utom de på Glory) var han illa klädd i en sliten och hopplöst omodern kavaj. Under den bar han en t-shirt med tryck. Disgusting!

Ok, då vet vi det. Sen då:

Laura försökte le artigt men lyckades inte prestera mer än en grimas. Äntligen kom servitrisen och så fick de beställa. Det var lunchtid och alla som var där var stressade och ville ha sin mat asap.

ASAP! Och det var allt jag hade att säga idag.

ASAP!

20 september 2011

Jag är medlet?

Tänkte bara tillägga att det kostade 150 kr på tandvårdshögskolan för en akuttid och de var jättegulliga! De har ju inte hunnit bli avtrubbade än utan är ambitiösa studenter, allt under överseende av en tandläkare.

Det är rätt konstigt faktiskt. Hur kommer man på idén att man vill ägna sitt liv åt att gräva runt i andra människors munnar? Jag kan verkligen inte förstå det. Men det är bra. Jag gillar att inte förstå grejer för det rubbar min teori om att jag skulle vara något slags medelmänniska eftersom jag är så normal. Jag brukar tänka att om inte jag vill bli exempelvis tandläkare så borde ingen annan heller vilja bli det, eftersom jag är något slags medeltal av alla människor. Och när jag inser att det faktiskt finns människor som vill bli tandläkare så fattar jag att jag inte kan vara nån medelmänniska. Det kanske inte ens finns nåt som är medelmänniska. Alla är ju olika, ni vet. Det är bra.

Lilla tannabissingen

Hej alla vänner! Har inte skrivit på ett tag för jag har inte mått så bra. Har känt mig allmänt svag och ynklig och dessutom haft asont i en visdomstand. Idag gick jag till tandvårdshögskolan och de sköljde rundor med koksaltlösning och gav mig antibiotika och sa att jag hade en inflammation och att det är därför jag mår piss. Så nu hoppas jag på snabb bättring. Typ tills imorgon helst.

I helgen var jag sjukt inaktivt aktiv, kan man säga. Gick knappt utanför dörren men komponerade istället ihop en hel låt. Vi började på en tillsammans, jag, Henrik och Christian men när de tröttnade kunde jag inte sluta. Satt hela natten och hela lördagen. Söndagen ägnade jag åt att göra visualiseringar till musiken. 

I torsdags var jag på samverkansmöte med kulturförvaltingen i Helsingborg. Jag blev ditskickad av facket för ingen annan kunde gå och jag var tvungen att framföra en åsikt och allt, å fackets vägnar. De frågade om jag verkligen var registrerad och hade förhandlingsmandat. Och jag ba: öööh, förhandlingsmandat? Men det sa jag inte, jag sa ett självsäkert JA istället. Det var lite nervöst men jag fick till och med beröm efteråt!

Och det är väl ungefär så länge som jag haft ont i tanden och inte orkat skriva. 

15 september 2011

Sommaren är kort

Blå var himlen och havet.

Bilarna var 2 WILD.

Korvtestarfest i huset (som ställdes in pga bristande intresse).

Henrik köpte fina sommarskor.

Kafé Krook i Helsingborg hade en cool utställning.



Konstnären.

Hittade en Fantasy!

Var på samkväm med ett gäng mustascher.




Henrik läste Naiv Super av Erlend Loe.

Kristin köpte nya sommarskor.

Var i en park i Köpenhamn med hundar i snor.




Stadsfestival i Köpenhamn.

Hittade de här tramsarna på stationen, med en fallande man i släptåg.

Ligister nere på gatan.

Per visade upp sin nya familjemedlem på sitt jobb.

Vi köpte en bil.

Såg en obskyr film (minns ej vilken).

Hittade en myggholk och en glass på Möllan.

Billig Easy Rider på Marknadsbörsen.

Borttappat mahognyben från 1945.

Häng i Kungsparken.

Det kan man undra (på en bajamaja i Roskilde).

Byggde ugglor.

Träffade Gaston.

Konsert med Christian Kjellvander i Pildammsparken.

Konsert med en tjej i röd klänning i Pildammsparken. Minns ej vad hon hette.

Häng vid amfiteatern.





Får man se så här brittiska ut (och faktiskt vara det?)

Papperskorgspoesi i Stadsparken, Helsingborg.

Pinky råkade halka. Hon sa förlåt sen.

Petronella spelade luftgitarr.

Technicolor i Slovakien (när mobilen fortfarande funkade men det inte gick att mobilblogga).

Konst med lastbilar på ett motell i Tyskland (när mobilen börjat funka igen).

Mer konst på motellet.

Var noga med att inte gå in på Finnlines kontor utan tröja.

I Carros och Christians kolonistuga.

En tjej på stationen i Lund som såg ut som lillasyster Hanna.

No use for a name, Malmöfestivalen.

Carro och jag hittade Fat Mike från NOFX på stan en kväll. Han gestikulerade med yviga rörelser.

Raffpunkt Söder i Helsingborg.

Jenny Wilson på Malmöfestivalen. Det var väldigt hög ljudvolym.

Och sen var sommaren slut för den här gången.